Nyhet

Roger Pontare har avtjänat sitt straff: "Av med fotbojan och fortsätta leva"

Efter att ha avtjänat 40 dagars husarrest med fotboja för grovt rattfylleri är Roger Pontare nu en fri man. På tisdagen avlägsnades fotbojan med hjälp av en bultsax, enligt Expressen.

Roger Pontare greps tidigare i år på E4:an med en alkoholhalt i blodet på närmare 1,7 promille. Under sommaren dömdes han till 40 dagars husarrest med en fotboja. Nu har Pontare avtjänat sitt straff och fotbojan har avlägsnats med hjälp av en bultsax, rapporterar Expressen.

– De hade en jättestor sax som de klippte hela bojan med och varje tugga de tog, desto närmare friheten kom jag. Det var härligt, säger Pontare till tidningen.

Trots att husarresten är över planerar Pontare inget stort firande. Istället säger han att han kommer ägna tiden åt något han beskriver som "själavård," en chans till personlig reflektion och återhämtning.


Roger Pontare avtjänade sitt straff hemma på sin gård och har tidigare uttryckt att han såg den här perioden som en möjlighet att reflektera över sitt liv och planera för framtiden.

– När jag har sonat mitt brott är det bara att klippa av fotbojan och fortsätta leva, och sjunga en sång lite då och då, berättade han för Aftonbladet i somras.

Pontare har öppet erkänt sitt brott och uttryckt ånger över sitt agerande. För Expressen förklarar han att han befann sig i en mörk period under förra hösten, men har valt att inte gå in i detalj om orsakerna till detta.


Nu, enligt Pontare, har han lämnat den mörka perioden bakom sig och ser framåt.

LÄS OCKSÅ: Roger Pontare döms till fängelse efter att ha kört rattfull

ANNONCE