Nyhet

Skrillex tvingades pausa konsert efter brand

Ett tekniskt fel gjorde så att ljusriggen ovanför scenen började brinna.

I förra veckan inleddes festivalen Primavera Sound i Spanien, med artister som Depeche Mode, Blur, Pet Shop Boys och Kendrick Lamar på spelschemat.

I fredags framträdde även Skrillex på festivalen, men fick pausa sin konsert efter att en brand brutit ut på scenen, enligt Pitchfork.

Det var efter ett tekniskt fel som ljusriggen ovanför scenen tog eld. I ett klipp från konserten syns små lågor brinna i ljusanordningen, som sänktes ner så att elden kunde släckas med brandsläckare.


Konserten återupptogs efter cirka tio minuter och ingen rapporteras vara skadad efter händelsen, skriver sajten.

Skrillex avslutade även årets upplaga av festivalen Lollapalooza i Brasilien tidigare i år, efter att han ombetts hoppa in som ersättare för Drake.

Rapartisten ställde in sin planerade spelning samma dag, och bara timmar innan konsertstart började videos och bilder spridas i sociala medier från en strippklubb i Miami där stjärnan istället befann sig, skriver NME.


Avhoppet från festivalen tillsammans med inläggen från strippklubben – som visade sig vara 50 Cents födelsedagsfirande – väckte starka reaktioner från fans som köpt biljetter för att se Drake.

Arrangörerna bjöd istället in Skrillex om avslutade festivalen, och menade att Drakes spelning ställdes in på grund av "oförutsägbara omständigheter".

LÄS OCKSÅ: BÄST JUST NU: LÖKIGT I TEORIN, FINT I PRAKTIKEN


ANNONCE