Nyhet

Slowdive är tillbaka med en ny singel – album runt hörnet

2017 bröt Slowdive 22 års tystnad och vi har inte hört från dem sedan dess. Nu är de tillbaka.

Det brittiska och kritikerrosade rockbandet Slowdive är tillbaka. 1991 släppte de sitt debutalbum Just For A Day och blev aktiva pionjärer inom shoegaze-genren som svepte över England i slutet av 80-talet och början av 90-talet. De höll takten med ytterligare två album 1994 respektive 1995, men efter det skulle det dröja 22 år innan vi hörde av sig igen. Den här gången har det bara gått sex år.

Nu släpper Slowdive singeln Kisses tillsammans med en musikvideo. Den nya singeln är den första från det kommande albumet Everything Is Alive, som släpps den 1 september.


I ett pressmeddelande går det att läsa att det femte albumet är "ett bevis på dynamiken och dualiteterna i deras (Slowdives, red.) musikaliska interna språk blandats med spänningen av en ny början". Det sägs också att albumet är tillägnat sångerskan Rachel Goswells mamma och pappa, som båda dog 2020. Neil Halstead säger dock att det inte är ett mörkt album.

"Det skulle kännas fel att göra ett väldigt mörkt album just nu. Albumet är ganska eklektiskt känslomässigt, men det känns hoppfullt”.

Halstead hade ursprungligen fått rollen som låtskrivare och producent på det nya albumet, men det blev istället en mer kollektiv process, säger han i pressmeddelandet:


"När vi alla som band är nöjda med det som görs, brukar det vara det starkaste materialet. Vi har alltid kommit från lite olika håll, och de bästa resultaten kommer när vi alla möts på mitten. Slowdive är i hög grad summan av dess delar – något helt omöjligt händer när vi alla fem samlas i ett rum", avslutar Halstead.

Låtlistan för Everything Is Alive är också offentliggjort och finns tillgänglig här:

1. Shanty
2. Prayer Remembered
3. Alife
4. Andalucia Plays
5. Kisses
6. Skin In The Game
7. Chained To A Cloud
8. The Slab


LÄS OCKSÅ: BÄST JUST NU: Slowdive – Star Roving

ANNONCE