Nyhet

Abel Tesfaye vill döda The Weeknd – ”Jag försöker ömsa det skinnet och födas på nytt”

"Albumet jag jobbar på nu är troligtvis mitt sista som The Weeknd."

Abel Tesfaye, mer känd under artistnamnet The Weeknd, är aktuell med sin kommande tv-serie The Idol, såväl som med ny musik. Nu hintar artisten om att nästa släpp kan bli det sista under namnet The Weeknd.

I en intervju med W Magazine pratar Tesfaye om sitt alter ego och om sin roll som kultledaren Tedros i den kommande tv-serien.

– Det börjar närma sig en tid och plats där jag känner mig redo att avsluta The Weeknd-kapitlet. Jag kommer att fortsätta göra musik, kanske som Abel, kanske som The Weeknd. Men jag vill fortfarande döda The Weeknd. Det kommer jag göra. Så småningom. Jag försöker helt klart att ömsa det skinnet och födas på nytt, säger Tesfaye till tidningen och fortsätter:


– Albumet jag jobbar på nu är troligtvis mitt sista som The Weeknd … Det är något jag behöver göra. Som artisten The Weeknd har jag sagt allt jag kan säga.

I The Idol, som har premiär den fjärde juni, spelar Tesfaye Tedros, en kultledare i underhållningsbranschen. I huvudrollen syns Lily-Rose Depp som Jocelyn, en popstjärna och följare av Tedros.

Tesfaye berättar för W Magazine att det varit utmanande att balansera artist- och skådespelarkarriären under inspelningarna, och att han var tvungen att ställa in en av sina konserter efter att han tappat rösten.


– Det har aldrig hänt innan. Min teori är att jag glömde hur man sjunger eftersom jag spelade Tedros, en karaktär som inte vet hur man sjunger. Jag kanske gräver för djupt i det här, men det var läskigt. Som The Weeknd har jag aldrig ställt in en konsert. Jag har spelat med förkylning. Jag är redo att dö på scenen. Men det var något väldigt komplicerat som hände i mitt huvud under den perioden.

The Idol har premiär på HBO den fjärde juni.

LÄS OCKSÅ: SE: NY TEASER FÖR THE WEEKNDS TV-SERIE


ANNONCE