Nyhet

Dolly Parton släpper ny singel från kommande rockalbum

"Det här är en låt som inspirerade mig väldigt mycket. Jag tror att den talar till allt och alla under den tid vi lever i nu."

I slutet av förra året avslöjade countrydrottningen Dolly Parton att hon skulle släppa en rockplatta. Idén till projektet uppstod efter att hon valdes in i Rock & Roll Hall Of Fame, och nu presenteras det första smakprovet från hennes kommande album Rockstar.

Låten World On Fire är en av nio egenskrivna från Parton, som också gästas av en mängd stora artister på albumets övriga 21 covers.

– Det här är en låt som inspirerade mig väldigt mycket. Jag tror att den talar till allt och alla under den tid vi lever i nu. Jag hoppas att det är något som berör, och kanske berör tillräckligt många för att de ska vilja göra en förändring till det bättre, säger Parton om singeln, enligt uDiscoverMusic.


Lyssna på World On Fire här:

På resten av albumet gästas countrydrottningen bland annat av JourneySteve Perry, Pink, Sting, Elton John, Rob Halford, Stevie Nicks och Lizzo för att nämna några.

I en cover på Beatles-klassikern Let It Be görs Parton dessutom sällskap av inga mindre än Ringo Starr och Paul McCartney tillsammans med Mick Fleetwood och Peter Frampton.


Bland rockdängorna som tolkas återfinns klassiker som Purple Rain, (I Can’t Get No) Satisfaction, Freebird och Stairway To Heaven.

Rockstar släpps den 17 november.

LÄS OCKSÅ: DOLLY PARTON AVSLÖJAR LÅTLISTA MED STJÄRNTÄTA SAMARBETEN PÅ NYTT ROCKALBUM


ANNONCE