Nyhet

Gitarrist från Earth, Wind & Fire har gått bort

Sheldon Reynolds, ikonisk gitarrist och sångare i den legendariska gruppen Earth, Wind & Fire, har avlidit vid 63 års ålder.

Sheldon Reynolds, som blivit internationellt erkänd som gitarrvirtuos och sångare i band som Earth, Wind & Fire och The Commodores. Nyheten bekräftades på sociala medier av en av hans tidigare bandkollegor i Earth, Wind & Fire, Philip Bailey, som hyllade Reynolds för hans talang och vänliga personlighet. Han beskrev honom som "en utmärkt tillägg till bandet, en fantastisk sångare och producent och framför allt, en genuint vänlig person".


Reynolds började sin musikaliska bana tidigt som gitarrunderbarn och fortsatte utveckla sin karriär genom att turnera med R&B-sångerskan Millie Jackson och spela in tre album med gruppen Sun. Han anslöt till The Commodores 1983 och blev medlem i Earth, Wind & Fire 1987. Hans tid i Earth, Wind & Fire, som sträckte sig från 1987 till 2002.

Earth, Wind & Fire bildades ursprungligen 1969 av Maurice White och blev populär för deras hitlåtar som September och Shining Star. Bandets fusion av R&B, soul, funk, jazz, disco, pop, rock, dance, latin och afro-pop har ledde till att de blivit inflytelserika för flera musikgenerationer.

Dödsorsaken har ännu inte offentliggjorts. Sheldon Reynolds blev 63 år gammal.


LÄS OCKSÅ: SWEDEN ROCK: Historien om festivalen blir bok

ANNONCE