Nyhet

SWEDEN ROCK: Historien om festivalen blir bok

Sven Lindström och Anders Roos har kapslat in Sweden Rocks historia inför den 30:e upplagan av festivalen i form av en bildfylld bok.

När vi tänker på Norje i Blekinge idag, så tänker vi på rockens rytmer och metallens tunga klang. Men allt började faktiskt med jordnära smidesredskap för lantbruk och industri. Ett lokalt "happening" i en park i Olofström på sommaren 1992, sparkade igång en omvandling av bygden som var lika oväntad som den var mäktig.

Nu har Sven Lindström och Anders Roos, en författare och fotograf-duo, kapslat in denna extraordinära historia i en bildfylld bok. Med 288 sidor av insikter och anekdoter illustrerar boken hur ett litet evenemang i en anonym park blomstrade till den mest älskade rockfestivalen i Norden. Boken kommer att släppas under den kommande 30:e upplagan av festivalen, som för länge sedan sålt slut och kommer att hållas i Norje den 7-10 juni.

Boken erbjuder ett brett perspektiv på festivalen och inkluderar även fotografier från Rickard Nilsson, en pressfotograf baserad i Hässleholm, som täckt festivalen sedan 1998. Från sitt blygsamma ursprung i Olofström har Sweden Rock Festival vuxit till att bli en institution inom rock- och metalgenren. 


Boken Sweden Rock: Från “happening” i en park till Skandinaviens största rockfestival ger oss en djupdykning i denna musikfestivals anmärkningsvärda historia och dess resa mot att bli en ikonisk institution inom rockens värld. 

LÄS OCKSÅ: Skid Row avbryter turné: "Erik Grönwalls hälsa är vår högsta prioritet"

ANNONCE