Nyhet

LISTA: Fem minnesvärda ögonblick ur Beyoncés karriär

Ikväll intar världsstjärnan Friends Arena i Stockholm för världspremiären av sin Renaissance World Tour – hennes första på över sex år. För att fira listar vi fem minnesvärda ögonblick ur Queen B:s karriär.

1. Medley tillsammans med Prince från Grammy Awards 2004

För att fira att Purple Rains 20-årsjubiluem framträdde Beyoncé tillsammans med Prince i ett medley som bland annat smög in en bit av Crazy In Love. I efterhand berättade Beyoncé för Giant Magazine att hon var ”nervös, överväldigad och starstruck” under repetitionerna.

2. Viral succé med Single Ladies (Put a Ring on It)


En av Beys kanske mest kända låtar släpptes 2008, tillsammans med en musikvideo och dans som spreds som en löpeld över internet. De ikoniska dansstegen efterapades av fans och kändisar i egna versioner och låten skulle så småningom kamma hem tre Grammy Awards 2010. I skrivande stund har musikvideon närmare en miljard visningar.

3. Super Bowl 2016

Rankat som det mest framgångsrika Super Bowl-framträdandet av Onlinecasinos.co.uk, gästade Beyoncé Coldplay tillsammans med Bruno Mars i en show som sågs av totalt 276 miljoner människor och drog in omkring 5,2 miljoner svenska kronor.


4. VMA 2016

Under MTV:s Video Music Awards 2016 var Beyoncé överlägsen vinnare. Förutom att bjuda på en storslagen show kammade hon hem åtta av de elva priser hon var nominerad till, och i en 15+ minuter lång show fick hon Madison Square Garden att koka när hon framförde låtar från Lemonade.

5. ”Beychella” 2018


2018 blev Beyoncé den första svarta kvinnliga artisten att headline:a Coachella. Hennes konsert fick så stort genomslag att fans började kalla eventet för ”Beychella” och spelningen skildrades dessutom i Netflix-specialen Homecoming: A Film By Beyoncé.

LÄS OCKSÅ: BEYONCÉ I SVERIGE: FAMILJEN ROADE SIG PÅ GRÖNA LUND

ANNONCE