Nyhet

LYSSNA: King Gizzard & The Lizard Wizard ger försmak på kommande album

"Fan, varför tog det så lång tid för oss att göra det här?"

Det australiensiska bandet King Gizzard & The Lizard Wizard tillkännager sitt kommande album, och det har en lång titel: PetroDragonic Apocalypse; Or, Dawn Of Eternal Night: An Annihilation Of Planet Earth And The Beginning Of Mercyless Damnation. Skivan släpps den 16 juni.

Den första singeln, Gila Monster, finns ute redan nu. Lyssna och se musikvideon till den nedan.


– När vi gjorde Infest The Rats’ Nest kändes det experimentellt. Som, "här är den här musiken som några av oss växte upp med men vi hade aldrig haft modet eller självförtroendet att verkligen spela det förut, så låt oss prova och se vad som händer", säger sångaren Stu Mackenzie i ett pressmeddelande.

– Och när vi gjorde albumet var vi som, "fan, varför tog det så lång tid för oss att göra det här?" Det är bara så roligt att spela den musiken, och de låtarna fungerar så bra när vi spelar dem live.

Den 10 augusti besöker King Gizzard & The Lizard Wizard Sverige för en spelning på Way Out West. Detta blir bandets andra svenska stopp i år, efter deras konsert på Plan B i Malmö tidigare i våras. GAFFAs Jesper Robild var då på plats och gav spelningen fyra av sex stjärnor:


"Enligt alla lagar om vad den mänskliga kroppen klarar av borde King Gizzard vara sönderturnerade och utbrända för längesen. De har en stående jorden runt-turné, samtidigt som de skrivit och släppt 23 studioalbum (beroende lite på hur man räknar) sedan 2012. Men nej då, blott en medlem har kastat in den svettiga handduken och bandet verkar fortfarande njuta omåttligt av scenen. Den här Europa-vändan är varje kväll ensam i sitt slag och låtarna byts i princip ut helt från gig till gig. Som om det inte vore nog med att varje konsert odödliggörs med en unik, limiterad affisch."

LÄS OCKSÅ: KONSERTRECENSION: King Gizzard & The Lizard Wizard – Plan B, Malmö

ANNONCE