Nyhet

Paul Stanley kritiserad efter uttalande om könskorrigering

I ett inlägg på Twitter betitlat "Mina tankar om vad jag ser" ger rockstjärnan sin syn på barns könsidentiteter.

Kiss frontman Paul Stanley har mottagit kritik från flera håll efter ett uttalande om könskorrigering för barn, enligt NME.

I ett inlägg på Twitter med titeln ”Mina tankar om vad jag ser”, skriver Stanley:

"Det finns en STOR skillnad mellan att lära ut acceptans, och att normalisera och till och med uppmuntra deltagande i en livsstil som förvirrar unga barn och får dem att ifrågasätta sin sexuella identitet som om det vore någon form av lek, vilket tillåts av vissa föräldrar. Det FINNS individer som i sin vuxenroll kan besluta om att könskorrigering är ett nödvändigt val, men att göra det till en lek eller normalisera det som ett självklart alternativ eller tro att bara för att en liten pojke gillar att klä ut sig i sin systers kläder eller en flicka i sin brors, så bör vi leda dem vidare ner för en väg som är långt ifrån deras egen oskyldighet.


Vissa vuxna förväxlar av misstag att lära ut acceptans med att normalisera och uppmuntra en situation som har varit en kamp för de som verkligen påverkas, vilket har gjort det till en sorglig och farlig trend när barn som inte har någon uppfattning om sexualitet eller sexuella upplevelser dras med i "det roliga" med att använda pronomen och vad de identifierar sig som.”

Bland kritikerna finns bland andra The Offsprings Kevin NoodlesWasserman, som skriver:

”Det här är en nedslående åsikt, särskilt från någon som bar högklackat, smink och uppsatt hår under hela sin karriär. Som ung lärde ditt band mig att jag kunde vara vad jag ville. Jag antar att det bara var en gimmick trots allt.”


Musikern Steve Albini kommenterar också Stanleys uttalande med orden:


”Jag minns när punken kom och gjorde er irrelevanta för första gången.”


LÄS OCKSÅ: ACE FREHLEY BEGÄRDE URSÄKT FRÅN PAUL STANLEY - FICK SVARET: F*CK YOU

ANNONCE