Nyhet

Pet Shop Boys Neil Tennant: "Inte fel att skriva låtar med AI"

Den brittiska sångaren och Pet Shop Boys-grundaren tycker inte att användandet av AI inom musikbranschen borde ses som en synd.

Neil Tennant förklarar för The Guardian att man skulle kunna använda AI som ett verktyg för när musiker får skrivblockeringar och inte kan slutföra låtar.

Artisten berättar om när han själv skrev en låt 2003 som aldrig blev klar och menar att han då kunde fått hjälp av AI att komma på vad han skulle skriva för text till verserna.

– Men nu med AI kan man ge AI de delarna man har skrivit, klicka på knappen så att den fyller i det som saknas. Du kanske får skriva om det, men det kan ändå vara ett bra verktyg, säger Tennant i en intervju till Radio Times enligt The Guardian.


Förra sommaren besökte Pet Shop Boys Stockholm för en konsert på Avicii Arena. Spelningen fick hela fem av sex stjärnor i betyg:

"Men tonvikten är ju dansanta hits, så publiken kan skaka loss riktigt ordentligt. Trots att det märkligt nog är stolar på parkett, så står de flesta upp genom hela konserten. Aftonen blir en hyllning till den gaykultur som inte alls var lika självklar när bandet började, men som de flesta nu inte har några som helst problem med (även om det är bisarrt att se Sverigedemokraternas partisekreterare i syntig outfit stå och dansa till ett band som han rimligtvis inte kan dela några som helst värderingar med)."

LÄS OCKSÅ: KONSERTRECENSION: Pet Shop Boys, Avicii Arena


ANNONCE