Nyhet

Sum 41 lägger ner: "Vi är för evigt tacksamma till våra fans"

Efter nästan tre årtionden tillsammans meddelar det kanadensiska poppunkbandet Sum 41 att de går skilda vägar. Deras kommande album blir deras sista.

Efter 27 år tillsammans meddelar det kanadensiska poppunkbandet Sum 41 att de ska lägga ner bandet. Deras kommande album, det nionde i ordningen, kommer att bli deras sista. 

– Att vara en del av Sum 41 sedan 1996 har gett oss några av de bästa stunderna i våra liv. Vi är för evigt tacksamma till våra fans, både gamla och nya, som har stöttat oss på alla sätt. Det är svårt att uttrycka den kärlek och respekt vi känner för er alla, och vi ville att ni skulle höra detta från oss först, skriver bandet på Twitter.

Sum 41 kommer att slutföra sina nuvarande turnédatum och ser fram emot att släppa sitt sista album Heaven :x: Hell samt genomföra en avskedsturné runt om i världen. Mer information om detta kommer att offentliggöras så snart detaljerna är klara.


Bandet, som för närvarande består av sångaren Deryck Whibley, Dave Baksh, Jason McCaslin, Tom Thacker och Frank Zummo, startades som ett NOFX-coverband 1996. Endast Whibley är kvar från den ursprungliga sättningen, som har förändrats genom åren.

Sum 41 skrev på för Island Records 1999 och släppte sin debut-EP, Half Hour of Power, året därpå. Deras första album, All Killer No Filler, släpptes i maj 2001 och innehöll hits som Fat Lip, Motivation och In Too Deep. Albumet certifierades som platinum i USA och Storbritannien samt tre gånger platinum i Kanada.

Bandet, som turnerat flitigt, hade en framgångsrik period under 2000-talet med album som Does This Look Infected?, Chuck och Underclass Hero, som alla nådde guld- eller platinastatus i flera länder. På senare år har de behållit en stabil framgång, med album som placerar sig högt på listorna i Kanada och andra länder. 


LÄS OCKSÅ: GLORY DAYS: Bruce Springsteen öppnar Europaturné – med mycket speciell gäst


ANNONCE