Nyhet

Ted Nugent kritiserad för sina politiska åsikter – spelning ställs in

Låtskrivaren och gitarristen Ted Nugent, som är en engagerad Donald Trump-supporter, fick nyligen en av sina spelningar inställda på grund av sina politiska åsikter.

Nugent skulle ha spelat på Avondale Brewing Company i Birmingham, Alabama, men efter att arrangören gjort reklam för konserten på sociala medier kommenterade tusentals i protest och begärde att den skulle ställas in, enligt NME.

Inläggen har sedan dess raderats. Enligt NME kommenterade arrangören själv beslutet i ett uttalande, där de skrev:

”Vi har hörsammat oron i samhället Avondale, som är så viktigt för oss, och i samförstånd med våra partners tagit beslutet att ställa in Ted Nugent-konserten som skulle ägt rum den 18 juli.”


I ett eget inlägg på Twitter reagerade artisten på beslutet, där han skriver:

”[De är] Lögnare och hatare som är fulla på dumhet och inkapabla att debattera med mig.”

Tidigare i år uppmärksammades Nugent för att ha uttalat sig om spekulationerna kring Donald Trumps gripande. I sitt eget program The Nightly Nuge sa han bland annat:

– Antifa, Black Lives Matter och de importerade kinesiska nationalisterna och de somaliska nationalisterna som korsar våra öppna gränser, till följd av Bidens Satan-gäng, de är redo att slåss. Gå inte in i strid. Än. Förbli fredliga och sprid ett positivt, kärleksfullt, patriotiskt ljus över mörkret.


LÄS OCKSÅ: TED NUGENTS UPPMANING TILL TRUMP-SUPPORTRAR: FÖRBLI FREDLIGA

ANNONCE