Nyhet

Billie Joe Armstrong lanserar ny gitarr ihop med Gibson

Till gitarren medföljer ett rosa case med leopardfärgad insida.

Green Days Billie Joe Armstrong släpper en ny signaturgitarr ihop med gitarrmärket Gibson.

Den nya gitarren uppges vara en replika av punkikonens Les Paul-modell från 1950-talet.

– Les Paul Junior har varit grunden för mitt gitarrljud i över 20 år. Sedan jag köpte min 1956 års Sunburst Junior ”Floyd” i början av 2000-talet har jag varit beroende. Det är en enkel, rå och kraftfull gitarr som har ett svårslaget sound. Plugga rätt in i en rörförstärkare, maxa volymen så kommer den vråla, säger Armstrong i ett uttalande, enligt NME.


Enligt tidskriften är gitarren designad för både punk- och rockgitarrister, och har vissa likheter med artistens tidigare signaturgitarr från 2018. En av de stora skillnaderna uppges dock vara pick-up:en, som på den nya modellen består av en 90 DC Dogear.

Den släpps i två färger, ”Silver Mist” och ”Vintage Ebony Gloss”, tillsammans med ett rosa hardcase med leopardfärgad insida. För den som är sugen finns både bilder och priser här.

I november 2022 meddelade Green Day att de jobbar på ett nytt album. I slutet av förra året uppträdde de också på legendariska Viper Room på Sunset Boulevard i Los Angeles, i form av sitt nystartade sidoprojekt The Coverups.


Bandet bjöd på tolkningar av NirvanaRamonesThe Cure och Misfits bland många andra. Hela nyårsgiget går att se här:

LÄS OCKSÅ: RADIOHEAD HINTAR OM NY MUSIK

ANNONCE