Nyhet

Bono om tiden i U2: ”Har absolut funderat på att lämna”

"Det är en bra instinkt att ifrågasätta huruvida det här ska fortsätta och vad det kräver av alla fyra medlemmar."

Snart har dokumentären Bono & The Edge: A Sort of Homecoming, With Dave Letterman premiär på Disney+.

Inför premiären av dokumentären om U2 berättar frontmannen Bono om att alla medlemmar någon gång under karriären övervägt att lämna bandet.

– Jag har absolut funderat på att lämna U2, det har alla medlemmarna. Vi har alla tänkt tanken. Det är en bra instinkt att ifrågasätta huruvida det här ska fortsätta och vad det kräver av alla fyra medlemmar, säger Bono i en intervju med Daily Mail och fortsätter:


– Anledningen till att jag vill fortsätta är att det finns en vilja i min röst och i att fortsätta skriva låtar som vi inte skrivit än. Vi jagar låt-draken vi inte kan fånga.

Frontmannen fortsätter med att berätta att det funnits stunder då han satt sina bandkamraters tålamod på prov i och med sin aktivism.

– Om du är med i ett rockband vill du inte vara på samma foto med andra som kanske har helt motsatta värderingar som dig själv och jag gjorde det mot dem, säger Bono i dokumentären, enligt Daily Mail.


Bandets gitarrist David Howell Evans, mer känd som The Edge, säger i intervjun att det är anmärkningsvärt att de fortfarande spelar ihop.

– Vi är antagligen lite institutionaliserade efter att ha varit i den här grejen lite för länge. Det har funnits mycket spänningar.

Tidigare i år meddelade U2 att de kommer hålla residens i Las Vegas med konserten U2: UV Achtung Baby Live At The Sphere senare i höst.


”Vi är det rätta bandet, Achtung Baby är det rätta albumet och The Sphere är den rätta arenan för att ta liveupplevelsen till nästa nivå”, sa bandet i ett pressmeddelande då.

Dokumentären Bono & The Edge: A Sort of Homecoming, With Dave Letterman har premiär på Disney+ den 17:e mars.

LÄS OCKSÅ: BRUCE SPRINGSTEEN STÄLLER IN TURNÉDATUM PÅ GRUND AV SJUKDOM


ANNONCE