Nyhet

Cameron Crowe regisserar film om Joni Mitchell

Den Oscarsbelönade regissören, som har en långvarig relation med Joni Mitchell, har jobbat på projektet i hemlighet i två år.

Enligt tidningen Above The Line kommer Cameron Crowe att regissera en kommande film om den legendariska kanadensiska musikern. Filmen kommer att följa Joni Mitchells liv från hennes tidiga dagar i musikbranschen till hennes långa karriär som sångerska, låtskrivare och konstnär. Under sin 50-åriga karriär har Joni Mitchell släppt 19 studioalbum och vunnit nio Grammy Awards. 

Cameron Crowe har tidigare arbetat med musikrelaterade filmer och har även en bakgrund som musikjournalist. Kultklassikern Almost Famous från 2000, med karaktärer som Penny Lane i spetsen, var delvis baserad på hans egna upplevelser som ung musikjournalist som följde band på turné. Han har också regisserat flera musikvideos och den kritikerdelade filmen Vanilla Sky, som har tydliga popkulturella influenser och ett känt soundtrack.

Det finns för närvarande ingen information om vem som kommer att spela Joni Mitchell i filmen eller när produktionen kommer att påbörjas. Projektet är fortfarande i ett tidigt skede, så det återstår att se vilka skådespelare som kommer att medverka och när premiären är planerad.


LÄS OCKSÅ: Joni Mitchell överraskade med ett sällsynt liveframträdande

ANNONCE