Nyhet

Courtney Love vill se mer kvinnor i Rock & Roll Hall Of Fame

”Ha så kul på rock hall Dave. Se till att passa Tina Turner och Carole Kings platser, som båda varit behöriga i över 30 år.”

Tidigare i veckan delade Courtney Love ett inlägg från författaren och journalisten Jessica Hopper på sociala medier. Originalinlägget länkade till en artikel med titeln ”Rock & Roll Hall Of Fame Celebrates Women Who Rock”, vilken Hopper ifrågasatte.

I sitt inlägg skrev hon:

”Men gör de det? Av 719 invalda i Rock N Roll Hall of Fame är bara 61 kvinnor. Det är 8.48%. Kom igen @rockhall, det är jävligt illa när ni lyckas sämre än kvinnliga-artister-på-country-radio-siffror (10%) och kvinnliga headliners på stora musikfestivaler (13%)”


Love delade i sin tur inlägget tillsammans med en skärmdump av ett sms till Dave Grohl. I sitt eget inlägg skriver hon att man som artist är behörig att bli invald 25 år efter sin första release, att Foo Fighters valdes in fyra sekunder efter de blev behöriga och Nina Simone och Carole King efter 30 år.

I sms:et till Grohl har Love bland annat skrivit:

”Ha så kul på rock hall Dave. Se till att passa Tina Turner och Carole Kings platser, som båda varit behöriga i över 30 år.”


Dave Grohl har själv valts in i RRHOAF två gånger, en gång med Nirvana 2013 och med Foo Fighters 2021, enligt NME.


Sajten skriver också att Courtney Love är aktuell med sitt första album på över 12 år, vilket enligt utsago inte kommer att vara ett rockalbum.

LÄS OCKSÅ: BRIAN ENO TILLDELAS HEDERSPRIS FÖR SIN GÄRNING

ANNONCE