Nyhet

Daft Punk släpper bok med inspel från flera tunga artistnamn

"After Daft kommer att bli en oöverträffad resurs för fans av elektronisk musik.”

Redan 2021 meddelades att en bok om den ikoniska dj-duon Daft Punk var i görningen. Boken After Daft kommer att ge en inblick i duons arv och hur de påverkade det elektroniska musiklandskapet, enligt NME.

Bland mängden av artister som kommer att bidra till bokens innehåll finns bland andra Franz Ferdinand, Disclosure, Porter Robinson, Dillon Frances, Kavinsky, The Avalanches och The Blessed Madonna för att nämna några. Se listan med alla klara artister här.

Boken kommer att skildra två historier, en med fokus på Daft Punks egna karriär och en med fokus på den elektroniska musikscenens utveckling.


”Med över 250 timmars konversationer med några av 2000-talets mest framgångsrika och banbrytande artister, kommer After Daft att bli en oöverträffad resurs för fans av elektronisk musik”, gör ett officiellt uttalande gällande, enligt NME.

Ett antal producenter kommer också att bidra till bokens innehåll, bland annat teamet bakom soundtracket till filmen TRON: Legacy och Oneohtrix Point Never (The Weeknd).

After Daft: The Rewiring of 21st Century Culture förväntas dyka upp i bokhandeln till våren 2024, men finns att förbeställa redan nu.


Nyligen meddelade Daft Punk att en nyutgåva av deras femfaldigt Grammy-belönade Random Access Memories är på gång. Albumet firar tio år i år och släpps i ny jubileumsutgåva den 12 maj med tretton spår och 35 minuters outgiven musik.

LÄS OCKSÅ: DAFT PUNK ÖVERRASKAR MED SLÄPP AV OUTGIVEN MUSIK

ANNONCE