Nyhet

Elton John förvånad över bakgrunden till Rocket Man – ”Det hade jag ingen aning om”

"Man lär sig något nytt varje dag."

I en nyligen genomförd intervju lät sig Sir Elton John överraskas, när han fick veta vad inspirationen till megahitten Rocket Man (I Think It's Going to Be a Long, Long Time) kom ifrån.

Låten skrevs inte bara av John själv, utan tillsammans med textförfattaren och poeten Bernie Taupin. De båda träffades 1967 efter att ha svarat på en annons där skivbolaget Liberty Records efterlyste talanger, enligt NME. Fem år senare skulle de släppa Rocket Man.

– Den var med på Honky Chateau. Det var en ganska lätt låt att skriva melodi till eftersom att det är en låt om rymden, så det är en ganska spejsad låt, säger Elton John i intervjun, varpå Taupin fortsätter:


– Den inspirerades faktiskt av en story av Ray Bradbury, från hans bok med science-fiction-noveller som heter The Illustrated Man. I boken finns en berättelse som heter The Rocket Man, som handlade om att vara astronaut i framtiden och att det blivit som ett vardagsjobb. Så jag spann liksom vidare på den idén.

– Vet du, det hade jag ingen aning om, svarar Elton.

I ett inlägg på Instagram har John delat ett klipp från intervjun, tillsammans med texten: "Man lär sig något nytt varje dag."


Rocket Man har sedan sin release sålt dubbel platinum i USA och listats i Rolling Stone som en av de bästa 500 låtarna någonsin.


Elton John är i dagsläget aktuell med sin avskedsturné Farewell Yellow Brick Road, som påbörjades redan 2018, men sköts fram på grund av coronapandemin. Under turnén besöker han bland annat Glastonbury Festival i England, och gör dessutom sina sista spelningar på Tele2 Arena i Stockholm den 7:e och 8:e juli 2023.

LÄS OCKSÅ: ED SHEERAN SLÄPPER EXKLUSIV DOKUMENTÄRSERIE

ANNONCE