Nyhet

Jack Whites exfru försvarar Meg Whites trumspel

"Meg White är inte bara en fantastisk trummis, Jack har också sagt att White Stripes inte skulle vara någonting utan henne."

Tidigare i veckan skrev journalisten Lachlan Markay ett inlägg på Twitter om The White Stripes-trummisen Meg Whites färdigheter, som väckte starka reaktioner, enligt NME.

”Det tragiska med The White Stripes är hur bra de hade kunnat vara med en hyfsad trummis. Jaja, jag har redan hört ’men det är ett medvetet sound mannen’. Jag är ledsen men Meg White var fruktansvärd och inget band blir bättre av att ha kass percussion.”, skrev Markey i sitt inlägg, som sedan dess raderats.

En av flera som reagerat på uttalandet är Jack Whites exfru Karen Elson. I ett eget inlägg skriver hon:


”Meg White är inte bara en fantastisk trummis, Jack har också sagt att White Stripes inte skulle vara någonting utan henne. Till journalisten som dissade henne, ta inte min exmans exfrus namn i din jävla mun.”


Efter Markays tweet har flera andra musiker tagit Meg White i försvar. Questlove skrev:

”Jag försöker att inte bry mig om åsikter från troll men det här är fan över gränsen. Det som är fel med musik är de människor som suger livet ur musiken som ett Instagram-filter, i ett försök att uppnå musikalisk perfektion som inte ens tjänar låten (eller musiken).

Portisheads Geoff Barrow ska enligt NME har sagt att han tror att ”Markay kommer att ångra den här tweeten.”

Sedan utspelet har Markay själv bett om ursäkt, och skrivit att han uttryckte sig ”småsint, vidrigt och helt fel.” Han riktar sig också direkt till Meg White i ett inlägg där han skriver:


”Till Meg White: Jag ber om ursäkt. Verkligen. Och till kvinnor i musikbranschen generellt som jag tror utsätts för den här skiten oproportionerligt mycket, ber jag också om ursäkt för att jag matat det ytterligare. Jag kommer verkligen att försöka vara mer eftertänksam i framtiden, både här och utanför.”


LÄS OCKSÅ: COURNEY LOVE VILL SE MER KVINNOR I ROCK & ROLL HALL OF FAME

ANNONCE