Nyhet

Känd artist dömd efter grannfejden – skar sönder däck

Han stack hål i ett av grannens bildäck efter ett infekterat poolbråk. Nu döms artisten till villkorlig dom, 40 dagsböter på totalt 18 400 kronor och att betala skadestånd för ett däck.

Nu döms den kända svenska artisten som skar sönder grannens bildäck under ett bråk som ägde rum förra året, rapporterar Expressen.

Mannen döms för skadegörelse och hemfridsbrott och tvingas betala 40 dagsböter, totalt drygt 18 400 kronor. Han ska dessutom betala för byte av det förstörda däcket, på 2 003 kronor.

Det var i maj 2022 som artistens granne upptäckte att hens bil fått punktering, och kunde på sina övervakningsbilder se den maskerade mannen ta sig in på garageuppfarten med en kniv, för att sedan sticka hål på ena däcket.


"Det här är en granne som är helt utan balans, han ligger i skilsmässa och han gör allt för att göra livet surt för mig", sa den åtalade musikern i förhör.

I samma förhör berättade även artisten att han vid händelsen "blev arg" efter ett bråk som pågått under en längre tid. Grannen, å andra sidan, har förklarat att bakgrunden till fejden handlat om ett poolbygge.

"NN (exmaken) har flera gånger velat avbryta det bygge som skett på vår tomtgräns för vilket (artisten) inte har något bygglov", har grannen förklarat.


Mikael Westerlund, artistens advokat, ser domen som en "framgång för försvaret".

"Min klient har ju berättat om vad det var som hände och hans uppgifter vinner ju också stöd av utredningen. Tittar jag på påföljden så kan jag se att försvaret också vunnit framgång, så vi är nöjda med den här domen helt enkelt", berättar Westerlund i ett mail till Expressen.

LÄS OCKSÅ: GÖTEBORG FIRAR 400 ÅR: Stor festival planeras i sommar


ANNONCE