Nyhet

Nandi Bushell hyllar Meg White med White Stripes-cover

Tolvåriga Nandi Bushell har gjort sig känd som en stigande stjärna på rockhimlen med sina explosiva trum-covers och framträdanden.

Nu backar hon The White Stripes ena halva Meg White i en egen tolkning av gruppens Seven Nation Army. Detta efter att en online-debatt om Whites kompetens tagit fart när journalisten Lachlan Markay bland annat kallade White för ”fruktansvärd” ett inlägg på Twitter, enligt NME.

”Meg White är min hjälte. Första dagen då jag fick mina trummor visade min pappa mig videon till Seven Nation Army. Jag såg Meg spela trummor och tyckte att hon var den coolaste personen i världen. Det gör jag fortfarande.”, skriver Bushell i ett inlägg på Twitter.

I samma inlägg finns en video bifogad där Bushell spelar med i det ikoniska riffet. I slutet av klippet visas också ett äldre klipp, där hon som liten spelar tillsammans med sin pappa, tillsammans med budskapet:


”Första gången jag spelade trummor jammade jag till Seven Nation Army. Tack för de bästa rocklåtarna någonsin! Vi älskar dig Meg!!!”


Reaktionerna på Markays inlägg har varit många. En av flera som reagerade på uttalandet var Jack Whites exfru Karen Elson. I ett eget inlägg skrev hon:

”Meg White är inte bara en fantastisk trummis, Jack har också sagt att White Stripes inte skulle vara någonting utan henne. Till journalisten som dissade henne, ta inte min exmans exfrus namn i din jävla mun.”

Jack White själv postade ett inlägg på Instagram, där han hyllade Meg med en dikt:

”Att födas i en annan tid, vilken era som helst utom vår egen hade inte varit något konstigt. 100 år från nu, 1000 år från nu, någon annan avlägsen, annorlunda tid. En utan demoner, fegisar och vampyrer som suktar efter blod, en med den positiva inställningen att främja det som är gott.”, skrev Jack White bland annat.


Sedan utspelet har Markay själv bett om ursäkt till Meg, och skrivit att han uttryckte sig ”småsint, vidrigt och helt fel.”


LÄS OCKSÅ: JACK WHITES EXFRU FÖRSVARAR MEG WHITES TRUMSPEL

ANNONCE