Nyhet

Plan B öppnar bar på Möllan – döps efter indiemusiker

"Det är en plats för alla som var med från början och vet var vi kommer ifrån, men det är också en plats för alla nya gäster som upptäckt oss efter det."

I november förra året rapporterade Sydsvenskan om att rockklubben Plan B tagit över en restaurang på Ängelholmsgatan på Möllevången i Malmö.

Nu har ytterligare detaljer avslöjats, bland annat att den nya barens namn ”Krøl” döps efter den amerikanska indiemusikern Mike Krol. Det danska ö:et kommer av att baren ska servera dansk öl från bryggeriet Gamma Brewing i baren.

Krol själv fick en särskild relation till Plan B när han besökte klubben under sin första Europaturné 2016 och blev vän med ägaren Carlo Emme. Han har också varit engagerad i utformningen av den nya baren.


– Eftersom jag förstod att detta skulle bli en förlängning av mitt eget varumärke eller kanske snarare livsverk, så ville jag vara inblandad i alla stora beslut och få kontroll över det visuella. Jag har en bakgrund inom grafisk design och har arbetat med det i arton år. Och jag ville verkligen skapa en bra miljö som kan ge den växande alternativa musikscenen i Malmö ett hem, säger Krol till Sydsvenskan.

Han berättar vidare att han ville ge Krøl en känsla av det brittiska programmet Ready Steady Go!, 60-talsmode och modskultur, i kombination med skandinavisk design.

– Det är en hyllning till Plan B:s källarperiod, men stället är byggt av dagens Plan B. Det är en plats för alla som var med från början och vet var vi kommer ifrån, men det är också en plats för alla nya gäster som upptäckt oss efter det, säger Carlo Emme till Sydsvenskan.


I ett inlägg på Plan B:s Instagram framgår att baren planerar att öppna i april. De skriver:

”Det händer: KRØL BAR. Ett firande av Plan B:s källarperiod, byggt av dagens Plan B. Inspirerad och designad av Mike Krol. Öl från Gamma Brewing. Ses i april @krolmalmo”

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Plan B - Malmö (@planbmalmo)


LÄS OCKSÅ: HUDIKKALASET TILLBAKA - PRESENTERAR FÖRSTA AKTERNA

ANNONCE