Nyhet

Stad i Arizona firar Taylor Swift – byter namn till Swift City

"Jag har fått veta att jag fått smeknamnet Borgmästare Swiftie av alla swifties!”

Måndagen den 17:e mars inleder Taylor Swift sin första turné på fem år på The State Farm Stadium i Glendale, Arizona.

För att fira turnéstarten meddelade Glendales borgmästare Jerry Weiers under måndagen att staden under två dagar byter namn till Swift City, enligt Rolling Stone.

– Det finns ingen anledning att lugna ner sig, vi är helt orädda och gör något väldigt ovanligt för att fira faktumet att Taylors konsert startar precis här! Vi vet alla att hon är en av de mest inflytelserika artisterna i sin generation och vi skriver vår egen kärlekshistoria till henne och hälsar varje ”Swiftie” välkommen med stil, sa borgmästare Weiers i ett uttalande, enligt Rolling Stone.


I ett inlägg på Twitter skrev borgmästaren också:

”Vilken energifylld presskonferens i morse då vi tillkännagav vårt ceremoniella namnbyte från Glendale till Swift City mellan den 17-18 mars åt Taylor Swifts ära då hon drar igång sin Eras-turné på State Farm Stadium! Jag har fått veta att jag fått smeknamnet Borgmästare Swiftie av alla swifties!”

Taylor Swift släppte sitt rosade album Midnights i oktober 2022 med vilket hon gjorde stor succé på flera fronter. Samma dag som releasen slog hon rekord i flest antal strömningar på en dag, vilket bland annat orsakade streamingtjänsten Spotify att krascha.  Med Midnights blev hon också den första artisten att sälja fler exemplar av ett album på vinyl än på CD sedan 1980-talet, enligt The Guardian.

LÄS OCKSÅ: BRIAN ENO TILLDELAS HEDERSPRIS FÖR SIN GÄRNING
ANNONCE