Nyhet

Stella Explorer tillkännager ny musik: "Omfamna vad du glömt"

Allt fler talar om Stella Explorer och att det inte är utan anledning blir tydligt på nya singeln Club Atlantis. Låten är första smakprovet från EP:n Lost Kingdom som släpps 5 maj.

Den Grammis-nominerade multibegåvningen Stella Explorer släpper den 5 maj sin andra EP Lost Kingdom. Redan nu går det ta del av singeln Club Atlantis, hennes första nya musik sedan fjolårets debut-EP Dorkay House.

”Ruset efter frigörelsen, lugnet i frånvaron. avvisa urbilden och omfamna vad du glömt. du har vad du söker", säger Stella i ett pressmeddelande om den nya låten. Lyssna på den nedan.


Med en grandios ljudbild böljar låten hypnotiskt fram och tillbaka, metodiskt sammanflätat med Stellas karaktäristiska röst. På sedvanligt Stella-manér löper spridda trummaskinsmönster under melodin och sparsmakade vintagesynthar förhöjer Club Atlantis lite avtrubbade känsla av uppluckrad verklighetsuppfattning. Det är svårt att inte gå vilse i magin som förmedlas.

Stella Explorer kommer från en musikerfamilj som har verkat i allt från underjordiska konsertsalar i Sydafrika till skandinaviska filmstudior. Ett påbrå som utan tvekan går igen i hennes egen musik där skymningssånger fylls med rytmer och arrrangemang som hämtar näring från såväl jazzmusik som tonerna och motståndsrösterna som strömmade ur ANC:s station Radio Freedom.  

LÄS OCKSÅ: Stella Explorer: “Jag gillar när det är pop men du inte riktigt vet varför”


ANNONCE