Nyhet

SVT lanserar nytt musikprogram – premiär ikväll

“Det är resan från det lilla fröet av en idé till en fullt utblommad låt”, säger Cornelia Jakobs.

I Songland får sex kända artister chansen att hitta nya låtar, medan oetablerade låtskrivare får möjligheten att presentera sin musik för dem. Deltagande artister är Cherrie, Cornelia Jakobs, Jireel, NOTD, Oscar Zia och Tityo. Programmets fokus ligger på låtskrivande och jakten på nästa stora hitmakare.

– Det är resan från det lilla fröet av en idé till en fullt utblommad låt med sitt eget uttryck och sin unika berättelse som är det magiska med låtskriveri och produktion. Det är den processen som gjort mig hooked, säger Cornelia Jakobs i ett pressmeddelande.

Låtskrivarna får chansen att presentera sina verk för artisterna, som i sin tur får hjälp att vidareutveckla låtarna av proffs inom låtskrivande. I varje avsnitt deltar fyra nya låtskrivare som presenterar sina låtar för en av artisterna. I slutet väljer artisten en låt att släppa samma dag som TV-programmet sänds.


Songland är baserat på den amerikanska NBC-versionen, skapad av Live Animals och Universal Television Alternative Studio. Hittills har det sänts i två säsonger i USA. Eftersom Sverige redan är framstående internationellt inom låtskrivande, så det finns stor potential att nästa stjärnskott kan upptäckas.

Programmets premiär äger rum fredagen den 24 mars och sänds i sex avsnitt.

LÄS OCKSÅ: Nytt musikprogram på SVT – är du nästa hitmakare?


ANNONCE