Nyhet

Tom Morello: “Rage Against The Machine är som ringen i Sagan om ringen”

Gitarristen kommenterar också Rage Against The Machines kommande återföreningsturné och dynamisk prissättning.

I en nyligen publicerad intervju med Rolling Stone diskuterar Tom Morello läget för Rage Against the Machines återförenings-turné, som stötte på problem förra året efter endast två uppträdanden. Detta inträffade då sångaren Zack De La Rocha skadade sin hälsena under en intensiv tolkning av Bullet In The Head. Under resten av turnén i Nordamerika satt han ned under konserterna och därefter ställdes den planerade Europaturnén in på läkarens inrådan.

För närvarande finns det ingen information om huruvida eller när Rage Against The Machine kommer att fortsätta eller inte. På frågan om bandets status, beskriver Morello det, spännande nog, som härskarringen i Sagan om ringen.

– Rage Against The Machine är som ringen i Sagan om ringen. Den gör människor galna; journalister, skivbranschfolk. Alla vill ha den. Jag vet inte. När det kommer nyheter, kommer det från ett gemensamt uttalande från bandet. Det finns inga nyheter, säger Morello i intervjun med Rolling Stone.


Tom Morello påpekar att dynamisk biljettprissättning, där biljettpriserna ändras beroende på efterfrågan, är en dålig idé. Han nämner att det har varit kritik kring detta, bland annat i samband med Bruce Springsteen-konserter. Morello förklarar att för deras egna konserter var de flesta biljetterna prissatta till 1 200 kronor styck, med undantag för 5-10% av biljetterna som hade dynamiska priser.

Han betonar att alla intäkter över 1 200 kronor per biljett gick till välgörenhet i respektive städer där konserterna ägde rum. I New York samlade de in över en miljon dollar till aktivistorganisationer, och totalt samlades mellan sex och sju miljoner dollar in under turnén. Morello beskriver detta som en "Robin Hood-taktik" där de tog pengar från de som var villiga att betala mer för biljetterna och gav det till välgörenhet.

LÄS OCKSÅ: Sweden Rock Festival presenterar 15 nya akter


ANNONCE