Nyhet

U2 gör cover på Abba – ”Det här är en gimmick vi kallar SOS”

"Jag minns Abba som en nationalsång för unga mödrar."

I BBC:s program Piano Room i Radio 2 framför artister låtar och tolkningar tillsammans med The BBC Concert Orchestra.

Under gårdagen släpptes ett nytt avsnitt med U2, där bandet framförde orkesterversioner av sin egen låt Vertigo och Abbas S.O.S.

Bono och The Edge framförde också en av gruppens stora hits One, enligt NME.


– Det är något med Abba. Jag minns Abba som en nationalsång för unga mödrar. Särskilt vid stängning på vår lokala pub, då brukade unga kvinnor sjunga Thank You For The Music, jag sjöng med och var också väldigt tacksam för musiken, berättar Bono i intervjun med Gary Davies på Radio 2.

– Men så tänkte jag, vad är det här för fenomen? Det här är innan deras musikaler och allt sånt. Vad är grejen med Abba? Och sen kom Benny Andersson till en av våra konserter, när vi slaktade Dancing Queen. Och de spelade med oss på scenen. Men det här är inte Dancing Queen, det här är storhets-Abba. Och det här är en reklam-gimmick från U2 som vi kallar SOS, fortsätter Bono när han tillfrågas vilken låt de ska framföra.

Se klipp från framträdandet här:


 

U2 är också aktuella med sitt nya album Songs Of Surrender som släpps idag den 17:e mars. Albumet innehåller 40 nyinspelade och nytolkade versioner av låtar från bandets bakkatalog tillsammans med hits, enligt NME. Lyssna här:


LÄS OCKSÅ: BONO OM TIDEN I U2: HAR ABSOLUT FUNDERAT PÅ ATT LÄMNA

ANNONCE