Nyhet

Way Out West fyller på med hyllad indieakt

När den samlade talangpoolen hos Phoebe Bridgers, Lucy Dacus och Julien Baker enas under flaggen Boygenius uppstår, inte oväntat, en alldeles särskild magi. I sommar intar de Slottskogen i Göteborg.

Way Out West, festivalen som mellan den 10-12 augusti intar Slottsskogen i Göteborg, har redan gjort klart med artister som Håkan Hellström, Wizkid, Blur och Caroline Polachek. Förra veckan meddelade festivalen att man kommer att skapa en utbrytarversion av festivalen på Göteborgs 400-årskalas i juni, och i dag står ytterligare ett artistsläpp till den ordinarie festivalen på schemat – amerikanska supergruppen Boygenius.

När den samlade talangpoolen hos Phoebe Bridgers, Lucy Dacus och Julien Baker enas under flaggen Boygenius uppstår, inte oväntat, en alldeles särskild magi. I stället för att turas om att glänsa lyckas indievärldens mest relevanta supergrupp att utnyttja varandras styrkor. Bridgers hemsökta indiefolk, Dacus smarta gitarrindie och Bakers intensivt emotionella anslag vävs samman av texter så fyllda av historier att det skulle räcka till flera romaner. De tre vännerna tog världen med storm när de släppte sin självbetitlade EP 2018 och nu är äntligen debutalbumet The Record snart ute.

– Boygenius är en supergrupp i ordets rätta bemärkelse. Att kunna presentera dessa tre talanger tillsammans på scen i Slottsskogen har länge varit högt upp på vår önskelista. I sommar händer det äntligen, säger Kimmie Winroth från festivalledningen.


KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2023:

Håkan Hellström
Blur [UK]
Wizkid [NG]
boygenius [US]
AURORA [NO]
DEVO [US]
The Soundtrack of Our Lives
Viagra Boys
King Gizzard & The Lizard Wizard [AUS]
Sam Fender [UK]
Omah Lay [NG]
José González: Veneer 20th Anniversary Show
Caroline Polachek [US]
Amyl & The Sniffers [AUS]
TV Girl [US]
Oxlade [NG]
The Blessed Madonna [US]
Black Sherif [GH]
Shygirl [UK]
Jockstrap [UK]
DOMi & JD Beck [FR / US]
¥///0 $#£[[

LÄS OCKSÅ: LYSSNA: Ny musik från indietrion


ANNONCE