Nyhet

André 3000 släpper soloalbum – första på 17 år

Den nya plattan kommer att vara både utan rap, beats och bars och istället fokusera på minimalism och flöjter.

De allra flesta känner troligtvis igen André 3000 som medlem i Outkast i första hand.

Gruppen, som fick en världshit med låten Hey Ya! 2003, släppte sitt senaste album 2006. Därefter tog André ett steg bort från musiken, och har sedan dess inte släppt något nytt material, förrän nu.

Enligt NME kommer Outkast-medlemmens första soloplatta på 17 år, New Blue Sun, att bestå av 87 minuter experimentell flöjtmusik.


– Jag har länge analyserat och klurat ut hur jag ville närma mig det. Jag måste känna mig glad över att dela det med andra. Jag insåg att New Blue Sun var något jag verkligen ville att andra skulle få höra, säger André 3000 till NPR.

I intervjun berättar André att han tagit hjälp av Tyler, The Creator och Frank Ocean under skrivprocessen, och att inspelningarna tog honom till en annan plats musikaliskt.

– Teknikern satte upp, vi tryckte på record, hittade varandra och lyssnade mycket sinsemellan. Så allt du hör på New Blue Sun är spontana kompositioner. Vi kom på det på plats, fortsätter han.


Enligt NME har André använt sig av kontrabasflöjt och bambuflöjt såväl som digitala motsvarigheter och ett antal andra träblåsinstrument. Albumet innehåller varken beats eller rap.

New Blue Sun släpps nu på fredag, den 17 november.

LÄS OCKSÅ: GOSSIP TILLBAKA - HINTAR OM NY MUSIK


ANNONCE