Nyhet

Broder Daniel-låt gav investerare mest utdelning

"När du investerar i musik handlar det främst om att kunna förutspå vilka låtar som kan tänkas bli populära. Det som är intressant är att även äldre låtar kan öka i värde snabbt."

Broder Daniels Shoreline är den låt som har gett bäst avkastning åt investerarna på Tangy Market – en digital marknadsplats för att köpa och sälja andelar i låtar, rapporterar TT.

Indiepoplåten släpptes för över två decennier sedan, och har haft en värdeökning på över 1 000 procent som högst, enligt Tangy Market.

Men det är inte den enda låten som lockar investerare. Chers Different Kind Of Love Song och Christina Aguileras Come On Over har också gett avkastning till dem som satsat på dem.


Det mest eftertraktade på marknaden är inte bara enskilda låtar utan även samlingsalbum som Music Royalties Collection 1, där flera artister bidrar till ett gemensamt värde för investerare. Alcazars Crying At The Discoteque och Björn Skifs ballad Håll Mitt Hjärta är också populära investeringsobjekt.

"När du investerar i musik handlar det främst om att kunna förutspå vilka låtar som kan tänkas bli populära. Det som är intressant är att även äldre låtar kan öka i värde snabbt", säger Tangy Markets VD Linda Portnoff i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Sam Smith till Gröna Lund i sommar


ANNONCE