Nyhet

Bruce Dickinson spelar i Abba-skräckfilm

Filmen beskrivs som en skräckkomedi och följer Abbatoir, ett sorgligt Abba-coverband som nöjer sig med att spela på allt mer dystopiska platser.

Bruce Dickinson, sångaren från Iron Maiden, är redo att axla rollen som en Björn Ulvaeus-imitatör, som tillsammans med övriga medlemmar i ett Abba-coverband råkar befinna sig på en nattklubb under en zombieapokalyps.

Det är Bruce Dickinsons son, Austin Dickinson, som agerar producent för filmen med titeln Bjorn Of The Dead. Än så länge hålls övriga medlemmar i coverbandet hemliga, men enligt källor till tidningen Deadline kan vi förvänta oss att flera stjärnor från rock- och heavy metal-scenen gör sporadiska framträdanden.

Filmen beskrivs som en skräckkomedi och följer Abbatoir, ett sorgligt Abba-coverband som nöjer sig med att spela på allt mer dystopiska platser, inklusive nerslitna pubar och ålderdomshem. När apokalypsen äntligen bryter ut, övertalar "Benny" sina kamrater att delta i en tributeband-tävling. Då börjar även medlemmar från andra band att förvandlas till blodtörstiga zombies.


Austin Dickinson har skrivit manus tillsammans med Andrew Prendergast, och regissör blir kanadensiska indie-skräckfilmsskaparen Elza Kephart.

LÄS OCKSÅ: Bruce Dickinson vägrar bli invald i Rock & Roll Hall Of Fame

ANNONCE