Nyhet

LYSSNA: Byråkrat ger försmak på kommande album

Martin Roos, tidigare medlem i Kent, är tillbaka med ny musik under namnet Byråkrat. Denna gång tillsammans med Mattias Axelsson på gitarr och Heikki Kiviaho på bas.

Idag presenterar Byråkrat, skapad och administrerad av Martin Roos, tidigare Kent-gitarrist och manager, sin senaste singel Svarven. Projektet, som startade 2018 med tanken att skapa instrumental musik för kontoret, har redan släppt uppmärksammade album som det självbetitlade Byråkrat och Tillit.

Det kommande albumet, Bar, som till största del skapats tillsammans med Mattias Axelsson, tidigare gitarrist, låtskrivare och sångare i Superswirls och The Horror The Horror, introducerar nya influenser som madchester och krautrock. Inspelningen har sträckt sig över två år och olika platser i Sverige.

På scen får Martin Roos sällskap av både Mattias Axelsson på gitarr och Heikki Kiviaho, basist i Sator, på bas. De har sedan starten 2018 gjort över 60 spelningar i Sverige, och en i New York.


Svarven ger lyssnarna en försmak av vad de kan förvänta sig från det kommande albumet Bar. Lyssna på den nedan!

 


Den 29 november bjuder GAFFA in till releaseparty hos Marshall Group i Stockholm för vårt nya nummer. Det blir tidning, det blir stämning men framför allt blir det livemusik med Byråkrat på scen. Mer information hittar du här.

LÄS OCKSÅ: Tidiga Kent-medlemmen aktuell med EP

ANNONCE