Nyhet

LYSSNA: The Beatles allra sista låt

Now And Then markerar bandets sista låt någonsin.

Under torsdagen släppte The Beatles singeln Now And Then. Låten är skriven och sjungen av John Lennon, men hann aldrig färdigställas innan han gick bort 1980.

De tre kvarstående medlemmarna Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr fortsatte att utveckla och arbeta på låten under 90-talet och nu är den klar, tack vare Paul och Ringo – över fyra decennier senare.

Förutom Johns sång innehåller Now And Then elektrisk och akustisk gitarr inspelad 1995 av George, Ringos nya trumparti och bas, gitarr och piano från Paul, som matchar Johns original. Stråkarrangemang skrivet av Giles Martin, Paul och Ben Foster har adderats.


– Där var det, Johns röst, kristallklart. Det var ganska känslosamt. Och vi alla fortsatte arbeta med den, som en genuin Beatles-inspelning. Att fortfarande jobba med Beatles musik år 2023, och att släppa en ny låt som människor inte har hört, det tycker jag är spännande, säger Paul i ett pressmeddelande.

Lyssna på låten nedan!


 

Den 10 november släpps The Beatles 1962-1966 (The Red Album) och 1967-1970 (The Blue Album) i en specialutgåva. Sedan skivorna släpptes för 50 år sedan har de introducerat flera generationer till bandets musik.

LÄS OCKSÅ: LISTA: The Beatles tio bästa låtar


ANNONCE