Nyhet

Missy Elliott historisk – första kvinnliga rapparen invald i Rock Hall of Fame

Missy Elliott blev den första kvinnliga rapparen att bli invald i Rock Hall of Fame och firade med ett uppträdande som visade hennes stora påverkan som en av hiphopens mest inflytelserika artister.

Vid Rock And Roll Hall of Fame-invigningsceremonin på fredagskvällen introducerade Queen Latifah Missy Elliott och underströk att ett historiskt ögonblick var i görningen. Elliott blev den första kvinnliga rapparen att bli invald i Hall of Fame och firade med ett uppträdande som visade hennes stora påverkan som en av hiphopens mest inflytelserika artister, rapporterar Pitchfork.

Queen Latifah hyllade Elliott som en multibegåvad artist och påpekade att hon är en av de främsta producenterna någonsin. Latifah noterade också att Elliott har skrivit hits för stjärnor som Beyoncé, Janet Jackson och Aaliyah. Hon betonade det viktiga samarbetet mellan Elliott och producenten Timbaland och deras påverkan på musik och popkultur, särskilt med albumet Supa Dupa Fly.

Latifah beskrev hur Missy Elliott och Timbaland öppnade dörren för nya möjligheter inom musik och förändrade allt från trumrytmer till textskrivande. Hon betonade även Elliotts bidrag till kvinnors framgångar inom hiphop och feminismens arv i hennes konst.


"Missy har aldrig varit rädd för att prata om missuppfattningar, stereotyper eller misogynin som har placerats – och de hinder som har satts i vägen för kvinnor", sa Latifah och fortsatte:

"Hon har varit en ledare i att skjuta bort dessa hinder. Men Missys budskap är verkligen för alla, och det budskapet är: 'Det är möjligt att göra vad som helst och vara bra på det'."


 

Efter Latifahs tal gav Elliott ett uppträdande där hon framförde flera av sina stora hits, inklusive Get Ur Freak On, The Rain (Supa Dupa Fly), Work It, Pass That Dutch, och Lose Control. Hon engagerade publiken och visade sitt inflytande på musik och popkultur genom årtiondena.


 

LÄS OCKSÅ: LISTA: Historiens 50 bästa hiphop-låtar

ANNONCE