Nyhet

UPPGIFTER: Solna förlorade fyra miljoner i Mick Jagger-bluff

En kvinna har fått sparken från Solna stad efter misstankar om att hon har förskingrat fyra miljoner kronor. Bakgrunden ska vara ett romansbedrägeri där kvinnan trodde att Mick Jagger var förälskad i henne, enligt uppgifter till Ekot.

I mitten av oktober blev en kvinna i 60-årsåldern polisanmäld, misstänkt för att ha överfört betydande summor pengar från Solna stad till sitt privata bankkonto, rapporterar Dagens NyheterMakan Afshinnejad, presstalesperson för Solna stad, bekräftar händelsen för tidningen.

"Det är en medarbetare i Solna stad som är misstänkt för brott. Det gäller grov förskingring. Personen har fått lämna sin tjänst", säger han.

Enligt polisanmälan ska kvinnan ha genomfört 13 transaktioner på totalt 300 000 kronor mellan den 5 juni och den 17 oktober i år. Trots detta har Solna stad upptäckt ytterligare utbetalningar på cirka fyra miljoner kronor som inte har något dokumenterat underlag enligt anmälan.


"Det har förts över en hel del pengar till konton som inte ska ha de pengarna", säger Makan Afshinnejad till Dagens Nyheter.

Den misstänkta kvinnan, som tidigare hade en central roll på ekonomiavdelningen och hade arbetat där sedan 80-talet, avskedades från sin tjänst den 6 november. Hon fick det formella beskedet om uppsägningen den 12 november. Motivet bakom förskingringen påstås enligt uppgifter till Ekot vara ett romansbedrägeri där kvinnan trodde att artisten Mick Jagger var förälskad i henne.

Polisanmälan avslöjar att kvinnan har erkänt vissa handlingar i ärendet. Åklagaren avstår från att kommentera ärendet för närvarande med hänvisning till förundersökningssekretess.


LÄS OCKSÅ: Mick Jagger om att turnera postumt: "Teknologin har verkligen utvecklats sedan ABBA-grejen"

ANNONCE