Nyhet

Adele om nykterheten: "Jag var på gränsen till alkoholist”

Pandemin fick den brittiska sångerskan Adele att dricka allt tidigare på dagarna. Under en spelning i Las Vegas berättade hon om beslutet att sluta dricka alkohol helt.

Adele har avstått från alkohol de senaste månaderna. Under en konsert i Las Vegas berättade stjärnan att hon tidigare varit på "gränsen till alkoholist", rapporterar The Guardian.

"Jag slutade dricka för kanske tre och en halv månad sedan. Det är tråkigt. Jag menar, jag var på gränsen till alkoholist under stora delar av mina 20+, men jag saknar det så mycket", sa hon.

Till ett fan i publiken som höll i ett glas sa hon: "Njut av din whiskey sour. Jag är väldigt, väldigt avundsjuk."


Tidigare har Adele öppet diskuterat sitt förhållande till alkohol och hur det har påverkat henne. I en intervju med Vogue för två år sedan avslöjade sångerskan att hennes pappa hade alkoholproblem och att hon själv bland annat hade börjat dricka tidigare på dagen under pandemin.

"Jag har alltid haft en nära relation till alkohol. Jag var alltid varit fascinerad av alkohol. Det var det som höll min pappa ifrån mig. Så jag ville alltid veta vad som var så bra med det", sa hon till tidningen.

När Adeles pappa gick bort i maj 2021 slutade hon även med alkohol under en period.


Hit kan du vända dig om du eller en anhörig har alkoholproblem

  • Alkohollinjen är utbildade för att ge rådgivning via telefon.
  • Anonyma alkoholister, AA, är en frivillig hjälporganisation för den som har alkoholproblem. Journummer kl 11–13 och kl 18–20: 08-720 38 42.

LÄS OCKSÅ: Adele avbryter konsert för att försvara fan: "Kan ni lämna honom ifred, snälla?"

ANNONCE