Nyhet

Danny Elfman anklagas för sexuella övergrepp – igen

Den 70-årige amerikanske kompositören och musikern Danny Elfman står återigen inför anklagelser om sexuella övergrepp, rapporterar flera internationella medier.

En kvinna, som vid tiden för händelsen var 21 år och studerade vid New York Film Academy, hävdar i en stämningsansökan att Danny Elfman försökte grooma henne när han själv var 47 år gammal. Enligt hennes påståenden ska Elfman bland annat ha tagit av sig kläderna, delat säng med kvinnan och senare erkänt att han brukade onanera i hennes närvaro medan hon sov.

En talesperson för kompositören har svarat på anklagelserna genom att kalla dem "grundlösa och absurda", enligt Guardian.

Det är inte första gången som Danny Elfman har anklagats för liknande handlingar. År 2018 ställdes han inför liknande anklagelser och gick med på en förlikning som innebar att han betalade 830 000 dollar – motsvarande ungefär 9 miljoner kronor.


Danny Elfman har skapat musik för filmer som Edward Scissorhands och The Nightmare Before Christmas. Han har även mottagit fyra Oscarsnomineringar för sitt arbete. Tillsammans med Chris Bacon har han komponerat musiken för Netflix-succén Wednesday.

LÄS OCKSÅ: The Nightmare Before Christmas blir konsert – Phoebe Bridgers får huvudroll

ANNONCE