Nyhet

Einár hedras med event på Sveriges fritidsgårdar

Den 21 oktober är det två år sedan rapparen Nils Grönberg, mer känd under artistnamnet Einár, sköts till döds.

Nu skapar stiftelsen till hans minne, Nils Einár Foundation, och United Stage arrangemanget ”En för alla alla för en”, som är tänkt att bli årligen återkommande, enligt ett pressmeddelande.

Projektet är från början en idé från Einár själv, som 2019 gjorde extra spelningar för ungdomar mellan 13-18 år på bland annat HVB, i syftet att hjälpa just unga.

Den 21 oktober arrangeras alltså det första officiella eventet på Fryshuset i Stockholm, och framöver kommer ”En för alla alla för en” att dyka upp fortlöpande i varierande format på exempelvis fritidsgårdar runt om i landet.


”Vi tror på mod när det behövs som mest. Mod att finnas där för alla. Likväl som vi var där för en, vår Nils. Idag känns det självklart att modet ska gå till att samla er med oss och med Nils skapa en dag där vi gör er hörda med oss. Där vi tillsammans med er pratar om varför och hur. Men framför allt vart vi vill och hur vi ska ta oss dit och vad vi behöver på vägen. Och valet av plats för eventet känns helt naturlig eftersom Nils började i gymnasium där och hade sin första spelning i samband med det. 1 för alla och alla för 1”, skriver stiftelsen i meddelandet.

Under dagen kommer ungdomar få möjligheten att prova på olika aktiviteter, och panelsamtal av Sharon Jåma och Alexandra Pascalidou kommer även att hållas. Liveframträdanden från etablerade och debuterade artister är också att vänta.

Einár började göra sig ett namn redan 2016 men slog igenom ordentligt med låten Katten I Trakten, 2019. Rapparen skulle senare tilldelas P3 Guld-priset Årets låt för nyss nämnda singel innan han sköts till döds vid Hammarby Sjöstad blott 19 år gammal i oktober 2021.


Mordet på Einár är fortfarande ouppklarat.

LÄS OCKSÅ: TUPACS BROR OM MORDET: OLÖST PÅ GRUND AV HANS ETNICITET

ANNONCE