Nyhet

Ghost jobbar på nytt projekt – ”Kommer bli en film med konsertelement”

Nyligen avslutade Ghost en USA-turné med två datum på The Kia Forum i Los Angeles. Utöver en upphottad version av bandets redan extravaganta scenshow, rådde även mobilförbud under en av kvällarna.

I en intervju med Metal Hammer berättar frontmannen Tobias Forge att konserterna var de bästa hittills i hans karriär, och om varför besökare förbjöds att filma med sina telefoner.

– När jag först började planera det tänkte jag ’herregud jag kommer svimma för att det är så mycket att göra’, men sen tänkte jag ’nej nej, tänk inte på det’. Jag har inte sett en publik interagera på det sättet sedan jag spelade i ett klubb-band. Det var de bästa konserterna jag gjort med Ghost, för jag slapp se de där jävla mobiltelefonerna, säger Forge till Metal Hammer och fortsätter:

– Vi gjorde en film och använde statister från publiken under båda kvällarna. Det kommer bli en film med konsertelement. Så mycket av det som upplevdes under konserterna kommer att vara en del av projektet.


På frågan om den kommande filmen kommer att efterlikna Metallicas Through The Never, som använder sig av konsertmaterial ihop med en fiktiv story, svarar Forge:

– I bemärkelsen att det är en konsert i kombination med något annat.

Tidigare i år släppte Ghost EP:n Phantomime som består av fem covers av andra akter. Kort därpå släppte de även en cover på Shakespears Sisters låt Stay tillsammans med skådespelaren Patrick Wilson, som en del i soundtracket till filmen Insidious: The Red Door. Lyssna på den här:


LÄS OCKSÅ: AC/DC GJORDE FÖRSTA LIVESPELNINGEN PÅ SJU ÅR - SE KLIPP HÄR

ANNONCE