Nyhet

Israelisk jazzmusiker tvingas ställa in Sverigekonsert – kan inte lämna hemlandet

I helgen skulle den israeliske stjärnbasisten Avishai Cohen ha uppträtt på Malmö Folk Festival och Stockholms Jazzfestival. Under måndagen meddelade dock Malmö Live att konserten ställs in på grund av det osäkra läget i Israel.

Stockholms Jazzfestival är i full gång och på torsdag startar även musikfestivalen Malmö Folk Festival i Malmö. Där väntas 51 akter uppträda på 19 olika scener i staden.

Bland dessa var den israeliska stjärnbasisten Avishai Cohen planerad att spela. Men nu tvingas Cohen ställa in konserten på grund av att han inte kan lämna hemlandet där pågående strider mellan Israel och Hamas råder, rapporterar Sydsvenskan.

"Vi måste tyvärr meddela att konserten med Avishai Cohen Trio flyttas fram. På grund av det osäkra läget i Israel kan Avishai Cohen inte resa därifrån och konserten kommer istället att genomföras vid ett senare tillfälle", skriver Malmö Live på sin hemsida.


Stockholms Jazzfestival har ännu inte gått ut med information gällande Avishai Cohens konsert på Berwaldhallen den 22 oktober.

LÄS OCKSÅ: Stockholm Jazz Festival i full gång: ”Musik i ständig förändring”

ANNONCE