Nyhet

Judas Priest annonserar nytt album – första på sex år

Arbetet med gruppens kommande fullängdare påbörjades redan under pandemin.

I helgen gick Power Trip Festival av stapeln i Indio, Kalifornien, där bland andra Metallica, AC/DC och Iron Maiden spelade.

På lördagen uppträdde även Judas Priest, som under sin konsert avslöjade att de snart släpper sitt 19:e studioalbum Invincible Shield, enligt NME.

Det blir bandets första album på sex år, och redan på fredag släpper de den första singeln Panic Attack. Se klipp från avslöjandet här:


Invincible Shield släpps den 8 mars 2024. Frontmannen Rob Halford pratade om det nya albumet i en intervju med radiostationen Lazer 103.3 redan 2020, mitt under pandemin. Då sa han bland annat:


– Jag kom tillbaka till Phoenix för att slappna av och göra mig redo för ytterligare en skrivsession. Det är det vi behöver göra som band. Man jobbar hårt och sedan lämnar man det och kommer tillbaka, analyserar igen och låter albumet fortsätta växa. Vi gjorde det då och gör det nu. Sätter ihop olika bitar och delar. Det är ett ovanligt sätt att göra en platta på, men vi är inte det enda bandet som går igenom den här situationen om man pratar i kreativa termer. Man kan inte låta pandemin stoppa allt, man måste fortsätta försöka att få ut så mycket av livet som möjligt.

Lyssna på hela intervjun här:


LÄS OCKSÅ: BRUCE SPRINGSTEEN PÅ BÄTTRINGSVÄGEN - ÅTERUPPTAR TURNÉN NÄSTA ÅR

ANNONCE