Nyhet

Judas Priest släpper singel från kommande album – lyssna här

Under förra helgen spelade Judas Priest på Power Trip Festival i Kalifornien och avslöjade samtidigt att de är aktuella med sitt 19:e studioalbum Invicible Shield.

Nu släpper bandet ett smakprov i form av singeln Panic Attack. Lyssna här:

Vid sitt tillkännagivande på Power Trip Festival, där även Metallica, AC/DC, Iron Maiden, Guns N’ Roses och Tool spelade, möttes Judas Priest av allmänt jubel, se klipp från tillfället här:

Invincible Shield släpps den 8 mars 2024.

Frontmannen Rob Halford pratade om det nya albumet i en intervju med radiostationen Lazer 103.3 redan 2020, mitt under pandemin. Då sa han bland annat:


– Jag kom tillbaka till Phoenix för att slappna av och göra mig redo för ytterligare en skrivsession. Det är det vi behöver göra som band. Man jobbar hårt och sedan lämnar man det och kommer tillbaka, analyserar igen och låter albumet fortsätta växa. Vi gjorde det då och gör det nu. Sätter ihop olika bitar och delar. Det är ett ovanligt sätt att göra en platta på, men vi är inte det enda bandet som går igenom den här situationen om man pratar i kreativa termer. Man kan inte låta pandemin stoppa allt, man måste fortsätta försöka att få ut så mycket av livet som möjligt.

LÄS OCKSÅ: AC/DC GJORDE FÖRSTA LIVESPELNINGEN PÅ SJU ÅR - SE KLIPP HÄR

ANNONCE