Nyhet

Lotta på Liseberg läggs ner

Efter 15 år i rutan har Lotta Engberg fått nog. Nu läggs allsångsprogrammet ner, meddelar TV4.

Allsångsprogrammet Lotta på Liseberg läggs ner efter 15 säsonger i TV4. 2023 blev den sista sommaren som Lotta Engberg ledde programmet.

– Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort, säger Lotta Engberg till TV4 och fortsätter:

– Att fått dela 20 år med publiken på Liseberg och 15 år på TV4 med en stor allsångspublik hemma i sofforna är den finaste musikaliska gemenskap jag känt. Jag är oerhört tacksam för de här åren.


Lotta Engberg berättar att anledningen är att hon vill tillbringa mer tid med sin familj på somrarna.

– Nu stänger jag dörren men öppnar upp fönstret på vid gavel. För det finns en Malte och en Viktor och en Alma och en Stella och en Oskar och en Arvid som alla sommarlov haft en mormor som jobbat. Nu ska vi ta igen den tiden.

Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, berättar:


– Lotta Engberg har efter 20 år av Lotta på Liseberg (15 år i TV4) bestämt sig för att årets säsong var den sista från Liseberg. Vi kommer sakna Lotta men vi ser fortsatt fram emot att se henne som fortsatt programledare för Bingolotto.

Enligt Nordin är kanalen i dialog med Liseberg om en ny sommarunderhållning, men att det i nuläget inte finns något nytt att kommunicera.

LÄS OCKSÅ: Ulf Lundell kritiserar Lotta Engberg: “Gör mig spyfärdig”


ANNONCE