Nyhet

LYSSNA: Mac DeMarco släpper ny singel med Ryan Paris

”Jag började sjunga fina melodier på min italienska spaghetti-engelska, sedan bidrog Mac med sin engelska och vi använde några av mina insatser och några av hans”

Den kanadensiska indiemusikern Mac DeMarco har gjort gemensam sak med den italienska sångaren Ryan Paris i en ny singel.

De allra flesta känner troligtvis igen Paris från hitsingeln La Dolce Vita, som gjorde global succé i början av 80-talet. Enligt NME har DeMarco länge varit ett fan av Paris, och i dokumentären Pepperoni Playboy från 2014 syns han dansa till låten och prata om Paris som en stor inspiration.

Så småningom nådde videon Ryan Paris själv, som därefter bjöd in DeMarco att göra en remix på 80-talshiten, varpå Mac ska ha svarat att han var ”väldigt intresserad av ett samarbete.”


Nu släpper de båda singeln Simply Paradise med tillhörande musikvideo. Se den nedan:

I en intervju med Pitchfork säger DeMarco att han och Paris blev bekanta för ungefär fem år sedan och att de nyligen träffades i Italien för att skriva.

– I september 2023 bjöd Ryan in mig till sitt hem vid stranden i Rom. Den här låten och videon är resultatet av tre nätter jag spenderade där med honom. Han är en inspiration för mig, en fantastiskt människa och artist.


Ryan Paris fyller i:

– Jag drömde om att skriva den här låten på samma sätt som John Lennon och Paul McCartney gjorde på 60-talet. Jag började sjunga fina melodier på min italienska spaghetti-engelska, sedan bidrog Mac med sin engelska och vi använde några av mina insatser och några av hans.

LÄS OCKSÅ: LIVE AID BLIR MUSIKAL I LONDON


ANNONCE