Nyhet

Mac DeMarco släpper nytt album

Easy Hot Dogs skapades under en roadtrip mellan Los Angeles och Utah.

Indieartisten Mac DeMarco meddelar att ett nytt album släpps den 20 januari, rapporterar Pitchfork. Skivan, som fått namnet Five Easy Dogs, spelades in under en roadtrip mellan DeMarcos hemstad Los Angeles och en stuga i Utah.

Låttitlarna motsvarar städerna där de skapades, med namn som Gualala, Crescent City, Portland och Chicago. En vinylupplaga väntas dessutom komma den 12 maj.

Resan och inspelningen utvecklar DeMarco i ett pressmeddelande: "Vissa platser stannade jag längre på än andra, vissa av dem kände jag till från förr, andra inte så mycket. Jag försökte hålla mig upptagen hela tiden. Om jag inte visste vad som hände i en stad, skulle jag bara gå runt tills någon kände igen mig och gå därifrån. Jag träffade många intressanta människor på det här sättet och hade en massa coola upplevelser".


Om stugan där han hamnade, tillade han: "Det kunde nog ha sovit ett 20-tal personer, men istället var det bara jag som detoxade från nikotin med ett gäng taxidermidjur överallt. Inga andra människor på säkert 50 miles i någon riktning. Hemsk idé. Jag höll ut en natt och åkte tillbaka till Los Angeles dagen efter".

Det senaste albumet, Here Comes the Cowboy, släppes 2019. Förra månaden gästade DeMarco The Tonight Show tillsammans med Domi & JD Beck för att spela Two Shrimps.

LÄS OCKSÅ: Vad visar du egentligen, Mac DeMarco?


ANNONCE