Nyhet

LYSSNA: Paul McCartney släpper podcast om The Beatles låttexter

Den nya podden baseras på en bok av låtskrivarlegendaren.

Under gårdagen släpptes det första avsnittet av podcasten A Life In Lyrics med Paul McCartney.

Serien som kommer i tolv delar baseras på boken The Lyrics: 1956 to the Present, och går igenom bakgrunderna till flera av The Beatles låttexter.

Podcasten leds av poeten Paul Muldoon, som också skrivit förordet till tidigare nämnda bok, och lyssnaren guidas genom samtal mellan Muldoon och McCartney, enligt NME.


Först ut är Eleanor Rigby från Revolver. McCartney berättar att han och John Lennon brukade promenera på en kyrkogård och diskutera framtiden, och att det där också fanns en gravplats för en Eleanor Rigby vilket inspirerade låten.

Vidare förklarar han textraden ”Wearing a face that she keeps in a jar by the door”, som kommer från hans mammas kärlek till Nivea-kräm.

– Min mammas favorit var Nivea och jag älskar den än idag. Det skrämde mig lite att kvinnor använder så mycket krämer, och jag bävade för att jag skulle bli äldre och gifta mig med någon som använder mycket ansiktskräm, har på sig duschmössa och en massa grejer. Så det influerade mina tankar, och hon [Eleanor] använder ett ansikte som hon har i en burk vid dörren, berättar McCartney i podcasten, och fortsätter:


– Jag såg den som en film med två ensamma huvudpersoner, hon och han. Hon dör och han är den som begraver henne, och han torkar av sina händer när han lämnar graven, och så slutar berättelsen.

Enligt NME kommer podcasten att få en säsong två med ytterligare tolv avsnitt. Den släpps först i februari 2024.

Lyssna på första avsnittet av A Life In Lyrics här:

LÄS OCKSÅ: STEVIE NICKS OM EN FLEETWOOD MAC-ÅTERFÖRENING: FINNS INGEN ANLEDNING

ANNONCE