Nyhet

Mark Hoppus om vägen tillbaka: "Strålbehandlingen förstörde mina stämband"

Mark Hoppus, basist och sångare i Blink-182, berättar om cancerdiagnosen, behandlingen och vägen tillbaka till musiken.

Inför släppet av Blink-182s kommande album, One More Time..., berättar Mark Hoppus för Apple Musics Zane Lowe om sin nu lösta konflikt med bandkollegan Tom DeLonge och att han inte trodde att de någonsin skulle dela scen igen.

"Jag berättade för management, jag berättade Travis (Barker reds. anm.), jag berättade för alla. Jag sa: 'Jag kommer aldrig sätta min fot på samma scen som den där killen. Det finns inte en chans.' Det var sant. Jag har alltid tyckt att Tom är en av de bästa låtskrivarna i världen, men det var för mycket bråk, för mycket i media och känslor och allt det där", säger Hoppus i intervjun.

När Hoppus därefter diagnostiserades med cancer 2021 visade DeLonge sitt stöd, trots deras konflikt.


"Jag blev sjuk... Men Tom sa alltid: 'Vi kommer klara detta'", berättar Hoppus.

Livet ställdes på sin spets och bandkollegorna valde försoning, och fokuset blev då att samla originaluppsättningen av bandet igen. Men vägen tillbaka till musiken efter sjukdomen var tuff.

"Även om jag var friskförklarad var jag fortfarande helt slutkörd, bara ett skal. Mådde skit, hjärnan var uppäten av all strålbehandling och jag hade ont. Och då, att komma tillbaka till studion för att spela in ett nytt album var som att lära mig att spela bas igen. Strålbehandlingen förstörde mina stämband. Jag var tvungen att gå till en sångcoach, jag var tvungen att återuppbygga min hals", säger han och fortsätter:


"Jag hade alla dessa grejer som jag var tvungen att bygga upp igen för att komma till den punkt då jag kunde ställa mig på Coachella-scenen och göra en av de största spelningarna i vår karriär, och göra det här albumet, vilket är ett av de bästa vi någonsin har gjort."

 


Blink-182 släppte nyligen låten You Don't Know What You've Got, inspirerad av Hoppus kamp mot cancer. Albumet släpps den 20 oktober och inkluderar flera tidigare singlar.

LÄS OCKSÅ: Blink-182 gav gitarr till 13-årigt fan under konsert

ANNONCE