Nyhet

Sigrid släpper ny singel och ep – lyssna här

Norska Sigrid släppte sin debut-ep Don’t Kill My Vibe 2017 och har sedan dess fortsatt jobba sig framåt och uppåt med sina hookiga och poppiga melodier.

Nu avslöjar hon att en ny ep är nära förestående och släpper därtill en ny singel.

Ghost blir den andra singeln i ordningen, ep:ns titelspår The Hype kom redan i augusti. Lyssna på båda nedan:

 


– Så länge jag kan minnas har jag haft en grej för allt som är catchy, särskilt melodier som fastnar i huvudet. Det spelar ingen roll vad det är för genre så länge jag vill sätta låten på repeat. Inte konstigt att jag började göra pop! Jag har aldrig velat göra en sorts poplåt, jag vill bara skriva bra låtar, säger Sigrid om sitt nya släpp, enligt NME, och fortsätter:

– Jag har skrivit och skrivit och det kändes som att bara släppa en singel i år inte räckte, så jag skickar ut en ep för att visa var jag är musikaliskt just nu. Jag älskar formatet, kort och koncist, men tillräckligt med tid att visa låtskriveriets alla sidor, storyn och soundet.

Ep:n The Hype kommer ut den 27 oktober, och efterföljer Sigrids fullängdare How To Let Go från 2022. GAFFAs Josefi Jönsson gav den fem av sex stjärnor och skriver bland annat:


”Att följa upp den succé som följde med Suckerpunch för tre år sedan måste ha känts som en stor kostym att fylla ut. Men istället för att spela säkra kort har Sigrid sedan första singeln Mirror varit noggrann med att visa framfötterna. Hon kastade med ens den där stora kostymen all världens väg, till förmån för rosa volangbakelser och fribiljetter till en annan galax.”

Läs hela recensionen här.

LÄS OCKSÅ: LITTLE JINDER ARBETAR PÅ NYTT ALBUM: KANSKE LÄGE ATT DROPPA BOMBEN


ANNONCE