Nyhet

Subkultfestivalen startar crowdfunding-kampanj

”Det är ett konstigt år för många i kultursektorn och vi kunde helt enkelt inte tävla med de stora artisterna som turnerade i somras.”

Subkultfestivalen i Vänersborg, med fokus på bland annat goth, synth, postpunk, metal, emo och elektronica, arrangerades för första gången 2016.

I år genomfördes festivalen för sjätte gången och nu meddelar arrangörerna att de behöver hjälp för att kunna fortsätta.

I inlägg på sociala medier skriver de bland annat:


”Subkultfestivalen kämpar för att överleva som festival och förening. Vi har drabbats hårt av pandemin, inflationen, förlorade bidrag och även en hård konkurrens. Vi behöver er hjälp för att komma ur krisen och därför har vi startat en crowdfunding på Gofundme där vi hoppas att landa på våra fötter igen.”


I inlägget länkar de även till crowdfunding-sidan, där de utvecklar vidare:

”Vi hoppades att kunna komma på fötter under 2023. Tyvärr blev det inte så och istället tappade vi viktiga bidrag och hade för första gången en nedgång i biljettförsäljningen. Vi har aldrig haft en nedgång tidigare. Vi har alltid vuxit sakta men säkert, men saker tog en hård vändning. Det är ett konstigt år för många i kultursektorn och vi kunde helt enkelt inte tävla med de stora artisterna som turnerade i somras. Om vi når det uppsatta målet för vår crowdfunding och ni fortsätter att stötta oss genom att köpa biljetter som vanligt, kommer vi att ta oss ur krisen.”

Festivalen har även delat ett klipp där de förklarar situationen. Se det här:


Årets upplaga av Subkultfestivalen gästades av bland andra And One, Attentat, Kleerup, KSMB och Assemblage 23.

LÄS OCKSÅ: VIVA SOUNDS 2023: TIO NYA NAMN PÅ ÅRETS FESTIVALAFFISCH

ANNONCE